Foto

"Acvilele" se reunesc duminica, in vederea participarii la Jocurile Francofoniei

Nationala feminina de baschet strange randurile la sfarsitul acestei saptamani, urmand sa inceapa un stagiu de pregatire la Bucuresti sub comanda tehnicienilor Dragan Petricevic si Miljan Medved.

“Acvilele” vor face parte din delegatia care reprezenta Romania, in perioada 21-30 iulie, la Jocurile Francofoniei 2017, editie gazduita de Abidjan (Coasta de Fildes). Tara noastra va fi reprezentata la aceasta a opta editie a Jocurilor Francofoniei si de loturile de atletism, ciclism, judo, lupte  si tenis de masa.

Regulile competitiei prevad ca in intrecerea de baschet feminin sa concureze doar sportive pana in 25 de ani, asa ca pentru stagiul de pregatire au fost convocate urmatoarele tricolore: Sonia Ursu, Dora Ardelean, Alina Craciun, Alexandra Dumitrache, Diana Moraru, Kincso Kelemen, Paula Lenart, Teodora Neagu, Marina Sfirlea, Mihaela Maxim si Izabella Lovasz, lor urmand sa li se alature si trei sportive din echipa nationala U20, imediat dupa ce acestea vor finaliza participarea la Campionatul European din Israel: Ana Ferariu, Ioana Ghizila si Alina Podar. De asemenea, la pregatiri se va prezenta si una dintre jucatoarele cu experienta la echipa nationala, Romina Filip.

Tricolorele vor fi cantonate la Hotelul Sport din cadrul Complexului Sportiv National “Lia Manoliu” si vor incepe antrenamentele la Arena de Baschet luni, 3 iulie. Intre 11 si 16 iulie, lotul national se va deplasa in Tunisia, acolo unde va sustine trei meciuri amicale, unul cu nationala statului Mali (13 iulie) si doua cu tara-gazda (pe 14 si 15 iulie).

De altfel, Romania va intalni Tunisia si in competitia de la Abidjan, acolo unde cele doua nationale vor evolua in Grupa A, alaturi de Camerun si reprezentativa provinciei Quebec (Canada).

Dupa revenirea in tara din turneul tunisian, “acvilele” vor mai efectua doua zile de pregatiri in Bucuresti, urmand ca pe 19 iulie, la ora 10:00, sa decoleze impreuna cu intreaga delegatie a Romaniei, catre Abidjan.

Echipa nationala de baschet feminin a Romaniei a mai bifat doua participari la Jocurile Francofoniei: in 2009 - cand a castigat medaliile de aur - si in 2013, cand a ocupat locul 7.

Parteneri